Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης
Καρδιολόγος Δρ. Γεώργιος Μίχας

Δρ. Γεώργιος Μίχας

Ο Δρ. Γεώργιος Μίχας είναι Ειδικός Καρδιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του Πρότυπου Καρδιολογικού Κέντρου Cardio Health.

Σύντομο Βιογραφικό

Ειδικός Καρδιολόγος Δρ. Γεώργιος Μίχας

Ο Δρ. Γεώργιος Μίχας είναι Ειδικός Καρδιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του Πρότυπου Καρδιολογικού Κέντρου Cardio Health. Ο Δρ. Μίχας είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού διπλώματος στη Μοριακή Ιατρική από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Το 2018 απέκτησε το Πανευρωπαϊκό Δίπλωμα Καρδιολογίας μετά από σχετικές εξετάσεις. Το ίδιο έτος έγινε Fellow της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο οποίος είναι ένας τιμητικός τίτλος που απονέμεται σε μέλη της Παγκόσμιας Ιατρικής Κοινότητας με σημαντική συνεισφορά στην Καρδιολογία.

Ο Δρ. Μίχας ειδικεύτηκε στην Καρδιολογία αρχικά στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και στη συνέχεια στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς» και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας το 2020 μετά από σχετικές εξετάσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στην Καρδιολογία μετέβη δύο φορές στο Νοσοκομείο Royal Brompton του Λονδίνου όπου εκπαιδεύτηκε περαιτέρω στο υπερηχογράφημα καρδιάς και στη διαχείριση βαρέως πασχόντων καρδιολογικών ασθενών.

Το 2020 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ειδικός Καρδιολόγος, στο Νοσοκομείο Mediterranean Hospital of Cyprus στη Λεμεσό καθώς και στο Πρότυπο Κέντρο Οικογενειακής Ιατρικής ScalaMed στη Λάρνακα. Την ίδια χρονιά υπήρξε Κλινικός Συνεργάτης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας όπου και δίδαξε σε δευτεροετείς φοιτητές Ιατρικής.

Κύρια ενδιαφέροντά του αποτελούν η Προληπτική Καρδιολογία, η Λιπιδιολογία, η Αρτηριακή Υπέρταση, η Υπερηχοκαρδιογραφία και η Καρδιακή Ανεπάρκεια, ενώ έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο για το οποίο έχει τιμηθεί με πολλαπλά βραβεία και διακρίσεις.

Ειδικός Καρδιολόγος Δρ. Γεώργιος Μίχας
Ο Δρ. Μίχας είναι μέλος των:
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας

Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης

Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης

Ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας, Προληπτικής Καρδιολογίας και Καρδιαγγειακής Απεικόνισης

Ομάδας Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (HFA)
Ομάδας Προληπτικής Καρδιολογίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EAPC)
Ομάδας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (EACVI)

Εμπειρία και Εξάσκηση

Εξειδίκευση στις Νεότερες Τεχνικές Υπερηχοκαρδιογραφίας

• Ειδικός Καρδιολόγος, Cardio Health, Πρότυπο Καρδιολογικό Κέντρο
• Επιστημονικός και Κλινικός Συνεργάτης της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Α. "Η Ελπίς"

• Κλινικός Συνεργάτης, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Λευκωσία, Κύπρος
• Ειδικός Καρδιολόγος, ScalaMed, Πρότυπο Κέντρο Οικογενειακής Ιατρικής, Λάρνακα, Κύπρος
• Ειδικός Καρδιολόγος, Mediterranean Hospital of Cyprus, Λεμεσός, Κύπρος

Ειδίκευση Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ελπίς», Αθήνα, Ελλάδα

• Ειδίκευση Καρδιολογίας στο Royal Brompton Hospital, Λονδίνο, Αγγλία
• Ειδίκευση Καρδιολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, Πάφος, Κύπρος
• Ιατρικός Επιβλέπων και Συντονιστής Έρευνας της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα, Ελλάδα

Ειδίκευση Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Καλαμάτα, Ελλάδα

Research Fellow in Medicine, Department of Cardiovascular Medicine, Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School, Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες

Ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Αθήνα, Ελλάδα

Ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αρφαρών (ΚΥ Μελιγαλά), Μεσσηνία, Ελλάδα

Τομείς Ενδιαφέροντος

Ερευνητικοί Τομείς

Προληπτική Καρδιολογία, Επιδημιολογία, Καρδιακή Ανεπάρκεια, Κλινικές Μελέτες

Ο Δρ. Μίχας έχει λάβει εξαιρετική κατάρτιση στην Ιατρική έρευνα στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» καθώς και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη των ΗΠΑ όπου παρέμεινε επί δύο έτη και εξειδικεύτηκε στη Μοριακή Καρδιολογία. Έχει επίσης, μεγάλη εμπειρία στην επιδημιολογική έρευνα, την οποία απέκτησε ως ιατρικός επιβλέπων της πρώτης Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας που διεξήχθη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος στις Κλινικές Μελέτες από το Πανεπιστήμιο London School of Hygiene and Tropical Medicine του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Δρ. Μίχας έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 70 εργασίες σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά που αφορούν τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την επιδημιολογία και έχει λάβει βραβεία από Ελληνικές και Διεθνείς Ιατρικές Εταιρείες. Έχει συγγράψει κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων, είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και μέλος της συντακτικής ομάδας του επίσημου περιοδικού της Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Συμμετέχει με ομιλίες και παρουσιάσεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει λάβει μέρος σε σημαντικές διεθνείς κλινικές μελέτες.

Κλινικοί Τομείς

Προληπτική Καρδιολογία, Λιπιδιολογία, Αρτηριακή Υπέρταση, Υπερηχοκαρδιογραφία, Καρδιακή Ανεπάρκεια

Ο Δρ. Μίχας το 2018 έλαβε Πιστοποιητικό Μετεκπαίδευσης στη Λιπιδιολογία “Excellence in Lipidology” από την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης. Από το 2019 είναι κάτοχος του διπλώματος εξειδίκευσης στην Καρδιακή Ανεπάρκεια από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιακής Ανεπάρκειας. To 2020 ολοκλήρωσε την Ευρωπαϊκή διαδικασία εξέτασης της Ομάδας Καρδιαγγειακής Απεικόνισης της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και απέκτησε πιστοποίηση στη Διαθωρακική Υπερηχοκαρδιογραφία Ενηλίκων.

Διακρίσεις και βραβεία

#2 Επιστημονική Δημοσίευση ανάμεσα στα άρθρα με τις περισσότερες αναφορές στην Ελληνική Καρδιολογική Επιθεώρηση (Hellenic Journal of Cardiology).

5o βραβείο για την καλύτερη Προφορική Ανακοίνωση στο 20o Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιακής Ανεπάρκειας. Αθήνα, Ελλάδα.

Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό HFA Career Café που διοργανώθηκε από την Ομάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Βιέννη, Αυστρία.

Βραβείο Travel award και συμμετοχή στο 1o “Heart Failure Association Clinical Trialists Summer School 2017” που διοργανώθηκε από την Ομάδα Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σούνιο, Ελλάδα.

Βραβείο για το ερευνητικό πρωτόκολλο “Μελέτη επιπολασμού καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ελπίς». Ένα βήμα προς την καθιέρωση ενός ερωτηματολογίου κατάθλιψης που θα χορηγείται σε όλους τους ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια πριν την έξοδό τους από το νοσοκομείο.” Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Αθήνα, Ελλάδα

Βραβείο ESC Congress Educational Grant από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας 2016. Ρώμη, Ιταλία.

Βραβείο Bursary award από τον Σύνδεσμο Καρδιοπαθών Πάφου για να συμμετάσχει στο Συνέδριο “The Heart Failure and the World Congress on Acute Heart Failure 2014.” Αθήνα, Ελλάδα.

Βραβείο για το ερευνητικό πρωτόκολλο «Μέτρηση Βιταμίνης D σε συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 45 ετών στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μελέτης Διατροφής και Υγείας. Ανίχνευση ανεπάρκειας και έλλειψης Βιταμίνης D και πιθανές συσχετίσεις με καρδιαγγειακά νοσήματα.». Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου. Αθήνα, Ελλάδα.

Βραβείο Bursary award από την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας 2013. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Βραβείο Bursary award και συμμετοχή στο International Atherosclerosis Research School. Με την υποστήριξη της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης. Πράγα, Τσεχία.

Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 1o WHBA Συμπόσιο Κλινικής και Μεταφραστικής Ιατρικής. Διοργάνωση από το World Hellenic Biomedical Association. Ιωάννινα, Ελλάδα.

Βραβείο Bursary award και συμμετοχή στο χειμερινό European School of Internal Medicine που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εσωτερικής Παθολογίας. Saas-Fee, Ελβετία.

Βραβείο Travel award και συμμετοχή στο 8o EFIM Clinical Research Seminar που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εσωτερικής Παθολογίας. Παρίσι, Γαλλία.

3o Βραβείο για την καλύτερη Προφορική Ανακοίνωση στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας για το έτος 2011. Καλαμάτα, Ελλάδα.

1o Βραβείο στη Βασική Έρευνα στο 36o Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο που διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών. Αθήνα, Ελλάδα.

Βραβείο Travel award για να συμμετάσχει στο 1o σχολείο Βιολογίας και Ιατρικής που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Βραυρώνα Αττικής, Ελλάδα.

Κλείστε Ραντεβού
Ειδικός Καρδιολόγος Δρ. Γεώργιος Μίχας

Κλείστε Ραντεβού

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας καλώντας στο 6936654466 ή να μας στείλετε μήνυμα μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Συμβουλές Υγείας

Εγγραφτείτε στο newsletter μας για να μην χάσετε μοναδικές συμβουλές και άρθρα για να βελτιώσετε την υγεία σας.