Με την χρήση της σελίδας συγκατατίθεστε στην χρήση των cookies και αποδέχεσθε την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας.
Αποδοχή Όροι Χρήσης
Συνταγογράφηση

Συνταγογράφηση

Ο καρδιολόγος είναι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων καθώς και εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων.

Πίνακας Περιεχομένων

Πατήστε τον τίτλο που σας ενδιαφέρει για να διαβάσετε περισσότερα.

Πληροφορίες για τη συνταγογράφηση

Ο καρδιολόγος είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων (αιματολογικών, βιοχημικών, ορμονικών, απεικονιστικών). Ειδικά για τους χρονίως πάσχοντες ο καρδιολόγος μπορεί να συνταγογραφεί εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στο ιατρείο. Φυσικά και οι υπόλοιποι ασθενείς μπορούν υπό προϋποθέσεις να εκμεταλλευθούν τα πλεονεκτήματα της άυλης συνταγογράφησης, η οποία είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Αν ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε από τον γιατρό σας τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σας με μήνυμα (sms) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό σας και όχι με εκτυπώσεις. Αναλυτικές οδηγίες ενεργοποίησης και περιγραφή της υπηρεσίας μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://howto.gov.gr/course/view.php?id=5.

 

Η συνταγογράφηση φαρμάκων γίνεται με βάση τη δραστική ουσία για έναν ως έξι μήνες σε κάθε επίσκεψη. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα στο φαρμακείο να επιλέξει το πρωτότυπο ή ένα γενόσημο φάρμακο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.). Το σημαντικότερο για τη θεραπεία μιας νόσου είναι να λαμβάνει ο ασθενής το φάρμακο ανελλιπώς, ασχέτως αν είναι πρωτότυπο ή γενόσημο. Σε ό,τι αφορά στη διάρκεια της συνταγογράφησης, αυτή, εξατομικεύεται με βάση τα κλινικά χαρακτηριστικά του κάθε ασθενούς (π.χ. πρόσφατη έναρξη αγωγής ή αλλαγή δοσολογίας, σταθερότητα ή όχι της νόσου, συμπτώματα που ενδεχομένως να οφείλονται σε παρενέργειες φαρμάκων). Λαμβάνονται, όμως, υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως είναι η δυσκολία μετάβασης στο ιατρείο ή το φαρμακείο σε ηλικιωμένους ή κατακεκλιμένους ασθενείς.

Κλείστε Ραντεβού

ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ

Το προσωπικό του Πρότυπου Καρδιολογικού Κέντρου Cardio Health καταβάλει καθημερινά επιμελείς προσπάθειες για να μεγιστοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από τον ΕΟΔΥ, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τα μέλη του ιατρικού προσωπικού. Στο καρδιολογικό ιατρείο έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Μένουμε ασφαλείς, αλλά δεν παραμελούμε την φροντίδα της καρδιάς μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Συμβουλές Υγείας

Εγγραφτείτε στο newsletter μας για να μην χάσετε μοναδικές συμβουλές και άρθρα για να βελτιώσετε την υγεία σας.